mandag 22. mars 2010

Ferie tid for Lotta

Vi tar feire fra dette vinterlandskapet, 14 dager i bikini. Det skal bli godt sa folk, kommer sterke tilbake i april :-)
God Påske til alle som titter innom bloggen min og alle andre som er det, heheh..

onsdag 17. mars 2010

Kraterboller, verdens beste

Grunnoppskrift søt gjærdeig:

150 g smør/margarin
5 dl melk/vann
50 g gjær
1/2 ts salt
1-1 1/2 dl sukker
1 1/2 ts kardemomme
ca 12-13 dl mel

Smør blanding
Ca 150-200 g Smør/margarin
En slump sukker
En god slump kanel


Bland alt det tørre, smelt smør og bland smør med væske til det får riktig tempratur.
Elt alt til en passe deig,hevs til dobbel str.
Bak ut boller, hev til dobbel str. Når de er ferdig hevet trykker du ut ett lite hull i hver bolle og fyller på med en god ts smørblanding, pensle med det du ønsker.

Stekes på 250 c, varmluft 225 i ca 8-10 min.

Nytes i stillet, de er himmelsk!

tirsdag 16. mars 2010

En uke til ferie

Gleder meg til barna mine kommer hylende inn dørene med hendene fulle av Hestehov, kan vel ikke være lenge til nå vel?Først skal vi på ferie til tenerife, reiser 23. mars.
Se for en fantastiske fjes det er på disse to tegnede dyrene, er dem ikke flotte? Det er mellomste som har tegnet på skolen, han er veldig flink synes jeg.
En flott pingvin, det ser ut som at den beveger seg synes jeg.

søndag 14. mars 2010

Ballong fasong

Jeg sitter å søker på lamper og jeg tar meg selv ofte i å like disse ballong fasong lampene.
Disse her er jo bare så fantastiske, vet ikke om det passer helt inn her da. Flotte er dem!

En nydelig dag

Vi reiste til stranden vår i dag og grillet pølser, her sitter mellomste og spiser i solen.
Her sitter eldste, frøken rosa.
En nydelig utsikt, men farlig. Stranden er islagt langt ut og noen gikk ut på kanten, det gikk ikke så bra for isen fant ut at den skulle dele seg litt, jenta klarte heldigvis å hoppe over på "trygt" land igjen.
Guttene fant et perfekt kjøretøy å klatre litt på
Minsten liker slike store ting :-)

Det har vært en flott dag med pølsekos i solen og tur til mormor etterpå.

fredag 5. mars 2010

Vårt hjem

Vise frem litt av hjemmet vårt som vi flyttet inni i desember 2009, det er 300 kvm og inneholder mange rom. Jeg vil sette mitt eget preg på det når lommeboken og innspirasjonen gir meg medhold. Vi storkoser oss her, det er merkbart å flytte fra 130 kvm til 300 kvm!
Det ene toalettet, litt kjedelig etter min smak. Men det kan gjøres noe med med tiden, her skal vi forhåpentligvis bo en stund..
Kjeller/tv stuen som er i ferd med å pusses opp. Det skal inn en dør i den åpningen der. På utsiden der er det utgang til friluft og innenfor der er det et bad.
Stuen, ut mot spisestuen. Jeg har ikke fylt opp med ting og tang enda. Jeg må bare få pusset opp ferdig der det trengs. Tapeten i stuen som går både opp og ned i etg trengs å byttet om en stund. Den har nok hengt opp i noen år, for den er merkbart slitt her og der.
Peisen, den skal også få ett strøk med maling når ved tiden er over. Den er delevis over her, for i går fikk vi to varmepumper i huset
Det store vinduet og tv benken.
Spisestuen og fin skapet. Døren der er inn til vårt soverom, men det er så rotete at det ville ikke tatt seg helt ut å vise hele, hehehhe.
Ett veldig fint vaskerom, men veldig stygg farge og bord. Dessuten er kjøleskapet vårt plasert der inne, det er fordi stedet som man nesten ser på venstreside i forkant er for lite til vårt kjøleskap. Vi skal rive en bit av kjøkkeninnredingen for å få plass til det så for som mulig.
Kjøkkeninnredningen, den er veldig flott. Men jeg ville allerhelst hatt den hvit, men mannen synes ikke det. Så kjenner jeg at det blir veldig mye jobb å male hele det kjøkkenet hvit, men jeg har vel egentlig bestemt meg for å gjøre det, men tviler på at det blir i år.
Kjøkkenets spiseplass, det er vår gamle spisestue. Jeg har jo ønske om hvitestoler da selvsagt.
Spiseplassen på kjøkkenet.

torsdag 4. mars 2010

Ett lite uhell på sparken

Stakkar liten, han ramlet på sparken i går kveld sammen med broren sin. Han har litt vansker med å spise og puste mellom nesen faktisk. Da jeg kom hjem fra jobb og fikk høre at han hadde ramlet og slått seg skikkerlig så måtte jeg opp å se på han. Han sov med en klut under nesen, jeg synes så synd på han. Han fikk være hjemme fra skolen i dag, det gjør nemlig litt vondt også..