onsdag 17. mars 2010

Kraterboller, verdens beste

Grunnoppskrift søt gjærdeig:

150 g smør/margarin
5 dl melk/vann
50 g gjær
1/2 ts salt
1-1 1/2 dl sukker
1 1/2 ts kardemomme
ca 12-13 dl mel

Smør blanding
Ca 150-200 g Smør/margarin
En slump sukker
En god slump kanel


Bland alt det tørre, smelt smør og bland smør med væske til det får riktig tempratur.
Elt alt til en passe deig,hevs til dobbel str.
Bak ut boller, hev til dobbel str. Når de er ferdig hevet trykker du ut ett lite hull i hver bolle og fyller på med en god ts smørblanding, pensle med det du ønsker.

Stekes på 250 c, varmluft 225 i ca 8-10 min.

Nytes i stillet, de er himmelsk!

2 kommentarer:

Ann Elin sa...

Disse så snyt-god ut:)))!!!!
Nå er ikke je akkurat så flink i å bake, men disse har jeg lyst å prøve:))

Takk for tips:)

Lott@ sa...

De er veldig gode, deltagerene på møtet i dag ble veldig glade :-)